Me ollaan mummolassa! Viime päivät mä olen nukkunut pitkään (koska mummu on napannut taaperon pinnasängystä ennen kuin mä ehdin silmiä raottaa), kutonut ja purkanut villasukkaa, syönyt maailman parasta mustikkapiirakkaa ja käynyt Kuusamon kaivosillassa ihmettelemässä ihmisiä. Matti on kalastanut ja saanut omasta mielestään liian monta kalaa. Aino on kerännyt käpyjä ja opetellut matkimaan karhua, ankkaa sekä lehmää.

Viime päivien aikana on herännyt aika paljon kysymyksiä. Kaivosillassa mietin, miksi raha on niin tärkeää, miksi luonto halutaan turmella, eikö voitaisi odottaa, miksi mä säälin kaivosmies Ilpoa, joka ei osannut olla luennossaan lainkaan vakuuttava? Uutisia lukiessani mietin, miksi minua vituttaa uutisotsikko: ”Onko Britney liian seksikäs äidiksi?” Miksi mä en ole kutonut moneen vuoteen? Miksi syksy on niin aliarvostettu? Miksi en taaskaan käynyt keräämässä mustikoita? Miksi mä en voi olla juomatta kokista? Miten kala voi olla niin hyvää?

Mä olen ollut selvästi liikaa sisällä, vaikka kyllä mä eilen poistuin ulos kello 20:04, jolloin käytiin sittarissa ostamassa sukkia ja suklaata. ”Mitä tehtäis, mennäänkö Wanhaan bilistä?” kysyi Matti just. Joo, mut mä vaihdan eka yöpuvun pois.