Mä tiedän erittäin hyvän keinon laihtua. Salaisuus ei piile ollenkaan itse laihduttajassa, vaan itse asiassa tyypeissä, jotka laihduttajan kanssa päivittäin hengailevat.

Erittäin toimiva tsemppari on kaksivuotias kaikkiruokainen ja sokerinnälkäinen kaveri, jonka mielestä ruoka on aina parempaa toisen lautaselta. Annoskoot puolittuvat kuin taikaiskusta, kun kaksivuotias haluaakin syödä oman aamupalansa sijaan laihduttajan valitseman aamupalan. Yleensä kaksivuotias osaa tinkimättömällä varmuudella valita laihduttajan ruuasta kaikkein makoisimmat ja epäterveellisimmät palat, kuten margariinin ja juuston leivän päältä tai fetakuutiot salaatista. Lisäksi kaksivuotias pitää huolen siitä, että ruokailu ei enää todellakaan ole mikään arjen rauhallinen pysähtymishetki, vaan pakollinen paha, joka täytyy tehdä, jotta pysyy edes kutakuinkin elossa.

Kaksivuotias tsemppari vaatii laihduttajalta jatkuvaa liikuntaa. Kaksivuotias haluaa heittää ribsiitä. Kaksivuotias haluaa, että laihduttaja kantaa hänet leikkipuistoon. Kaksivuotias haluaa, että myös laihduttaja kiipeää, pomppii, juoksee. Jos laihduttaja ei suostu vaatimuksiin, tsemppari ei epäröi antaa erittäin kuuluvaa ja suoraa palautetta.

HC-laihduttajat hankkivat tsempparin lisäksi vielä laihdutuksen tehostajan. Vaativa vastasyntynyt pitää huolen, että laihduttaja on liikkeessä myös yöllä, sillä laihduttaja oppii nopeasti hyssyttelemään vauvaa myös nukkuessaan. Laihdutuksen tehostaja toimii kätevänä lisäpainona ympäri vuorokauden kantoliinassa keikkuessaan, eikä laihduttaja uskalla laskea lisäpainoa alas hetkeksikään, sillä siitä seuraava huuto joko a) herättää kaksivuotiaan tsempparin tai b) räjäyttää pään. Jos makeannälkä ja kaapissa lojuva suklaa edes käväisevät laihduttajan mielessä, alkaa tehostaja vaatia hetimiten kodin ympäri tapahtuvaa kävelyä ja hyssyttelyä.

Annan yhden vinkin: jos laihduttaja kuitenkin joskus harvoin haluaa pitää pienen herkutteluhetken rauhassa, kannattaa tehostaja työntää toisen huoltajansa syliin ja piiloutua tsempparilta kylpyhuoneeseen suklaalevyn sekä lehden kanssa ja napsauttaa aika hemmetin nopeasti ovi lukkoon. Lattialämmitys tuo tilanteeseen kaivattua luksusta!

PS. Meen tänään kahvakuulatunnille (eli oikeasti urheilemaan) ekaa kertaa vuoteen. Lupasin Matille, etten kuole sinne, koska se ei ehkä pärjäisi ilman mua. Ihan vähän pelottaa!