Tänä kesänä mä aion:

Ostaa parvekkeen täyteen värikkäitä kukkia, syödä aamupalaa ulkona auringon porottaessa taivaalla ja lukea kaikki ne kirjat, jotka ovat odottaneet kirjahyllyssä vuoroaan aivan liian pitkään.

Mussuttaa niin paljon uusia pottuja, kesäkeittoa, kaalilaatikkoa ja kirsikoita, että kiintiö on täytetty ensi kesään saakka. Ahtaa mahani täyteen lettuja, joiden päälle on kasattu maailman isoin kukkurallinen kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita.

Ajaa autolla ikkuna auki, luukuttaa hölmöjä kesäbiisejä ja nauttia, kun tuuli ei olekaan kylmä ja viiltävä, vaan lämmin ja hellä.

Juosta kesäsateessa ilman kenkiä, sukeltaa turkoosiin veteen, tehdä hiekkakakkuja meren rannalla ja tutista huulet sinisinä pyyhkeeseen kääriytyneenä.

Lojua riippukeinussa ilta-auringon lämmittäessä, kerätä kukkia vaasiin keittiönpöydälle, kävellä varpaisillaan hiekkatiellä ja rötvätä sadepäivänä sohvalla tekemättä yhtään mitään.

Hyppiä sulkapallon perässä, heittää mölkkyä, potkia jalkapalloa ja kokeilla, onko frisbeegolf oikeasti niin hauskaa kuin miltä se näyttää.

Pakata mukaan viltin sekä piknik-eväät ja hilpaista lähimmälle rannalle nauttimaan kuumasta päivästä rakkaiden kanssa. Ottaa paljon kuvia onnellisesta lapsesta ja kirjoittaa ylös asioita, jotka saavat minut hymyilemään.

Pitää huolen siitä, että jonakin päivänä ainoa ongelma on se, että jääpalat sulavat kokislasista liian vikkelään tai se, ettei osaa päättää, söisikö seuraavaksi Soleron vai suklaatuutin.

Yrittää nauttia myös siitä, että pesuhuoneessa haisee kahluuhousut, pakkaseen ei mahdu kalojen lisäksi juuri mitään muuta ja siitä, että minulla on iltaisin rutkasti omaa aikaa, kun Matti on kalalla ja Aino vetelee sikeitä. 

Sitoa saunavihdan ja saunoa niin pitkään, että on pakko juosta ulos jäähylle. Pukea päälleni kesämekon, nauttia terassilla huurteista juomaa ja kuunnella iloisten ihmisten puheensorinaa. Istua ystävän kanssa ulkona aamuyöhön saakka, parantaa maailmaa ja taivastella, miten nopeasti aika aina meneekin.

Niin ja synnyttää, tuoksutella vauvantuoksua, ihmetellä pikkuruisia varpaita ja nykerönenää. Nauttia rakkaiden seurasta, kesästä, sateesta ja auringonpaisteesta. Miettiä, että elämä on välillä aika hemmetin ihmeellistä ja ihanaa.