Olen jo vähän aikaa ajatellut tekeväni bucket listin: listan asioista, jotka haluaisin palavasti tehdä elämäni aikana. Yhtenä iltana olin jo aikeissa alkaa rustaamaan asioita ylös, mutta sitten tuli jotakin, joka keskeytti ajatukseni ja rustaaminen unohtui. Sitten Trendi haastoi bloggaajat kertomaan unelmistaan ja minä sain uuden innostuksen tarttua toimeen.

Päähäni on iskostunut ajatus siitä, että unelmat ovat unelmia, eivätkä kaikki unelmat tietenkään voi toteutua. Tästä ajatuksesta johtuen ajattelen usein, etten voi sanoa varmasti, mitä asioita aion tehdä; ajattelen, että on olemassa vain asioita, joita haluaisin tehdä. Mutta nyt, ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni, listaan kymmenen asiaa, jotka ihan oikeasti aion toteuttaa. Tai ainakin yritän toteuttaa ne ihan viimeiseen hengenvetoon asti.

Tässä siis kymmenen asiaa, jotka eilen saunanlauteilla makoillessani suunnittelin tekeväni:

1. Matkustan Aasiaan. Vaellan reppu selässä, yövyn bungaloweissa, otan valokuvia turkoosista merestä ja punaisista auringonlaskuista.

2. Ostan ikioman kodin. Tai siis ostan kodin pankkilainalla, jos en sitten voita lotossa. Sellaisen kodin, joka on lämmin ja ihana, maailman paras paikka olla.

3. Kirjoitan kirjan. Ja artikkelin lehteen – edes yhden!

4. Opettelen ratsastamaan hevosella. Olisin halunnut käydä ratsastustunneilla jo pienenä, mutta aina jokin – raha tai aika – tuli muka esteeksi.

5. Suoritan sukelluskurssin. Unelmissani sukeltelen kirkkaassa ja lämpimässä meressä pienten, värikkäiden kalojen seassa.

6. Opettelen ompelemaan vaatteita itse. Esimerkiksi kukkahameen!

7. Maistan sushia. En ole vieläkään maistanut! (Mä olen aina myöhässä näiden trendiruokien kanssa: avokadopastaakin kokkailtiin ensimmäistä kertaa ehkä kuukausi sitten.)

8. Yritän oppia nauttimaan juoksemisesta. Juoksuharrastus on lopahtanut aina heti alkuun, mutta jonakin päivänä aloitan sen, enkä enää lopeta. Toivottavasti pian.

9. Kävelen Karhunkierroksen.

10. Astun ulos mukavuusalueeltani. Sanon useammin ”kyllä”, kun joku ehdottaa jotakin, mikä pelottaa minua. Opettelen haastamaan itseäni niin, ettei elämäni ikinä muuttuisi yksitoikkoiseksi ja tasaiseksi puuroksi. Ehkä vielä joskus uskallan empimättä hypätä tuntemattomaan ja luottaa, että joku ottaa kiinni. Mutta en tänään, en vielä tänään.